Allt om djur och hygien

Det är av allra största vikt att vi sköter om våra husdjur. Det är nämligen så att katter och hundar är domesticerade djur som alltså behöver oss människor för att överleva. Idag finns det flera vaccin som våra katter och hundar måste få för att de inte ska riskera att bli sjuka och smitta andra djur och i vissa fall oss människor. Det är något som en katt- och hunduppfödare ser till att fixa, och sen är det ägarens tur att fortsätta skötseln. Misstänker man att djur far illa kan man göra en polisanmälan.

Smuggeldjur allt vanligare

Många lockas förstås av att äga en gullig liten fransk bulldog. Anledningen är att just denna hundras växer så mycket i popularitet är att den ofta ses i filmer och i reklamer. Därför har handeln av dessa hundar på den svarta marknaden också ökat. Franska bulldoggar tillsammans med

This was my dog Cali's last day before we had to put her to sleep. She was a great Golden Retriever!

andra Insmugglade hundar avlivas dock ofta på grund att det visar sig att de har sjukdomar som inte får föras in i Sverige. Dessa sjukdomar upptäcks först hos veterinären och kan ibland komma som en chock för hundägarna. Men faktum är att det är upp till köparen att se till att hunden kommer från rätt omständigheter.

Undvik lidande för husdjuret

Likt människor kan också hundar ock katter få sjukdomar i ögonen. ögoninflammation är smittsamt och bör alltid undersökas av en veterinär. De kan nämligen se om det är en vanlig inflammation eller om det handlar om en infektion. Smuggelhundar kan ibland ha ögoninfektioner på grund av svamp eller parasiter som annars är sjukdomar som är mycket ovanliga i Sverige. För att undvika lidande bör därför en hund eller katt med sjuka ögon undersökas snarast. Dessa infektioner kan inte sprida sig till människor men mellan andra djur så kan smittan spridas. Inte heller kan en människas ögoninflammation spridas till katt eller hund.