Guldhamstern – ett bra första djur

Tjatar barnen öronen av dig gällande ett husdjur? Det är inte speciellt ovanligt. Många barn börjar intressera sig för djur när de är i cirka 4-5 års åldern och då är det inte ovanligt att tjatet sätter igång. Ibland kan det naturligtvis ta längre tid än så och vissa barn är inte intresserade av husdjur överhuvudtaget.

Visst är det mysigt med ett husdjur, men är barnen verkligen tillräckligt stora och vilket djur är det egentligen som passar bäst? Om man som förälder inte har ett stort intresse själv är det viktigt att välja husdjur med stor omsorg och vara införstådd med att det ändå är den vuxne som har ansvar för djuret. Du kan inte köpa ett husdjur till ett barn och förvänta dig att barnet ska komma ihåg och kunna hantera allt från skötsel till vård, mat och rengöring av t.ex. bur eller låda. Det ligger på dig.

Ett bra första djur

Det finns många husdjur som passar riktigt bra för den som vill ha en ny vän och familjemedlem, men när det gäller barns första djur behöver man tänka till lite extra. Under många år har guldhamstern varit storfavoriten hos både barn och föräldrar och det finns en god anledning till varför.

Guldhamstrar är små i storleken och väldigt enkla att få tama. Visst kan det krävas lite tid och många försök, men det brukar ändå gå relativt fort. Djuret är också väldigt snällt och biter ytterst sällan. Även om det finns restriktioner på hur liten buren får vara är de enkla att ta hand om. Buren städar du cirka 1-2 gånger i veckan och mat och frisk vatten erbjuds varje dag.

Det är precis lika lätt att ta hand om en guldhamster som det är att sälja sina fakturor hos Capcito eller ansöka om ett företagslån. En guldhamster kostar dock inte mycket i inköp och därför kommer du naturligtvis inte att behöva ansöka om ett lån för att kunna köpa en. För den som vill finns det väldigt bra burar och tillbehör som du kan köpa i andrahand.

Livslängd

Något som många föräldrar kan oroa sig över är att barnets intresse för djuret snabbt kommer att avta. Det är nämligen inte helt ovanligt att barns intresse försvinner lika snabbt som det kom. Hamstrar lever i snitt mellan 2-3 år. Detta är en bra livslängd för att se om ditt barns intresse är geniunt och tillräckligt stort för att kanske ta sig an ett större djur i framtiden. Kom ihåg att det inte är alla djuraffärer som säljer levande djur längre. Leta upp en i ditt område och se till att förboka en hamster så är du säker på att det finns en ny liten vän att hämta upp.